Reiki

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau

Reiki

Wat is nu precies Reiki word me vaak gevraagd en dan denk ik hoe leg ik dit nu
uit, eigenlijk moet je het gewoon ervaren!

Maar ik zal proberen het uit te leggen.

Reiki is de naam van een oude helende techniek die ongeveer 100 jaar geleden opnieuw werd uitgevonden. De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters 霊 rei(geest of ziel) en 気 Ki (energie of levenskracht) samen vaak vertaald als universele levensenergie “in India wordt het „Prana“ genoemd en in China „Chi“.

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. “Ryoho” is Japans voor ’therapie’. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.’’

behandelingen

Bij Reiki behandelingen wordt deze energie gekanaliseerd door de handen van de beoefenaar om zichzelf of anderen te helen en te ontspannen. Reiki wordt vaak gepresenteerd als healingstechniek. Het klopt dat Reiki in bepaalde situaties een helende werking heeft, maar Reiki is niet zweverig en geen healingstechniek. Het is een systeem, een methode om de universele energie te ontvangen en door te geven. Reiki is een holistische helende methode. Het komt altijd ten goede aan alle aspecten van het zijn; het fysieke-, mentale-, emotionele-, vitale-, en spirituele lichaam. „Helen“ betekent geheel worden. Het verwijderen van alle spanningen, stagnaties, negatieve emotionele patronen, al onze „donkere“ aspecten van het zijn die vaak worden onderdrukt. Wanneer wij ons van deze hindernissen bevrijden, dan kan het zuivere licht en de liefde van ons bewustzijn doorschijnen.

Iedereen maakt wel eens spontaan contact met deze energie. Als je in een bijzondere omgeving bent, of als je met een speciaal persoon samen bent voel je de energie soms ook stromen. Met deze energie wordt dus gewerkt. Dit heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen (meridianen/nadi’s en chakra’s).

Toepassing

Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel
niveau, of ter versterking van de algehele gezondheid. Reiki ontvangen is
ontspannend omdat de energie door de gever naar de ontvanger stroomt. Er
wordt dus niet met de eigen energie van de gever gewerkt, waardoor er ook geen
ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.